Пазарене за цената в Хамали София

Пазарене за цената в Хамали София

Хамали София ежедневно получава различни обаждания и запитвания. Много често потенциалните клиенти се пазарят за цената. Всеки иска да спести някой лев и това е нормално, дори да са пет лева. Разбира се, понякога се получава така, че клиента ще похарчи едвали не повече, ако си викне такси. А разликата е очевидна в това да пратиш две момчета-хамали, които да дойдат в дома Ви, да изнесат пералня например и да я откарат до даден апартамент в друг квартал. Всичко трябва да е с мярка, дори пазаренето в търговско ориентираната ни икономическа система. Понякога фирмата е заета с прекалено много пазарлъци. Клиентите се пазарят за цените, хамалите, от тези, които не са на постоянен трудов договор, се пазарят за хонорари и т.н. Остава вечер като се прибереш да дойде детето ти и да се пазари за джобните, а после преди сън, жена ти да се пазари за някакъв нов моден салон. Хубаво е човек да се пазари, но не е хубаво да живее нон-стоп на сергия в пазар.Хамали София се придържа към цените на пазара и по никакъв начин не взима по-скъпо от конкуренцията си. За сметка на това смятаме, че сме по-добри в услугите, които предлагаме от почти всички. Ценовата философия на Хамали София е клиентски ориентирана, т.е. ние предпочитаме да работим повече на нормални цени, отколкото да работим по-малко, но когато н“ни падне“ клиент в ръцете да го натоварим със силно завишена цена. Досегашните ни клиенти добре са се спазарили и за бъдещите ни и само с позвъняването Ви на Хамали София, то Вие вече негласно сте се спазарили за добра цена и всяко ново пазарене вече би било допълнителен промоционален бонус.

Хамали София не иска да Ви каже, че се дразни на пазаренето, разбира се, то си е в реда на нещата и е нормално. Но не е наложително за Вас, защото цените ни са добри, наистина добри. Получавали са се и комични ситуации. Клиент се обажда в офиса и иска минималното време за ангажиране на хамали. Цената за исканата от него услуга е и без друго ниска, но той се пазари за отстъпка. Казва му се, че ще му бъде направена отстъпка от определен процент. Той предлага още по-голям процент. Ние разбира се се съгласяваме. Затваряйки телефона обаче, изчисляваме, уговорената втора разлика в процентите за хамалската услуга е възлизал на не повече от един лев. Съответно времето, което клиента е изгубил да се пазари по телефона, звънейки на GSM номер, той трябва сега да си заплати на мобилния си оператор. И каква е била ползата тогава?

Разбира се, подобни случаи са приятни за разказване и да си ги спомня човек. Хубаво е да има такива, че да се разтовари човек и да си каже, че живеем в комедиен сериал сякаш. Така не се гледа сериозно на нещата и дните минават по-леко. Хамалската работа от много гледни точки е приятна, защото е раздвижена и не е скучна. Тя не е просто носене и каране на автомобил, тя е и взаимоотношения, тренировки и пътуване. Приятни неща. За това и цените ни са поносими. Разбира се, няма как да работим без пари, защото всеки има разходи.


Leave a Reply