Интересно явление се появило на политическия хоризонт

Интересно явление се появило на политическия хоризонт

Интересно явление се появило на политическия хоризонт, викат хамалите.

Един от тях познавал някакви младежи от партия Зелените. Те се борели до скоро за защита на българската прироа, особено на разни кътчето да бъдат опазени от застрояване. Например просволутия Иракли бил усилено бранен от тях, зад големите протести и шумене по медиите около Иракли преди време стояли същите младежи. Правели разни концерти на открито в София и други градове, двама от колегите хамали ги били посещавали.

Стана дума като видяхме някакъв тип с колело, който беше закачил една тръба зад задната гума, на която беше опънат флаг на партията.

В момента в София тяхната партия и тази на демократичните сили събират усилено подписи за депутати в европарламента. Вече започна предизборната борба, започнаха безплатните концерти, вчера имаше такъв на НДСВ в борисовата градина, където ДОНИ накрая увещаваше хората да гласуват за Царя, нали се сещате, онзи с „Вервайте ми!”.

Интересното около Зелените, тази млада партия, е че била изцяло от ентусиасти. Въведеният закон партиите да заплащат някаква солидна сума, за да имат право да се явят на избори, например не била събирана от някакви спонсори кой знае какви, правели сериозни агитации и членовете й и симпатизанти сами дарявали скромни суми. Съвсем ентусиастко някак звучи това, всичко предимно от младежи. Хубавото, с хамалите обсъждахме, на такава една партия е, че тя със сигурност не е опетнена. Никой от тея момчета не е бил в момента във властта, почти всички, ако не и всички най-вероятно не са били не само в национален мащаб във властта, а даже и на най-регионално ниво. Това вероятно ще означава, че нямат опит, но като се има предвид, че експерти лесно се наемат, може би не е проблем. При толкова голямо шумене около старите лица, едните и същи лица, управляващи България или пък марионетките на други, стоящи зад кулисите, които управляват България, то тези младежи със сигурност са някаква алтернатива. Даже е спорно има ли друга такава партия, която със сигурност е толкова чиста, а ако има то колко такива партии има?

Друг е въпроса, че тази партийка едвали ще влезе във властта, на дали ще вземе и един депутат. Силно съмнително е това. На последните избори зелена партия, при това на Каракачанов, който е известен на мнозина, все пак е бил кмет на София, е събрала незавидно малко гласове. За да успеят сегашните зелени се нуждаят от ръст от над 200% гласували за зелената идея. Това звучи наистина фантастично.

Въпросните младежи обаче силно си вярвали, или поне някои от тях. Били добре представени в Интернет като реклама, но това мен силно ме съмнява, освен наличието на сайт ако се разбира като реклама, но това съвсем не е реклама наистина.

Интересно обаче, ако наистина успее да влезе в парламента една такава партия, какво би станало, би било интересно.

Със сигурност такава партия не би могла да навреди на България. За партии като Атака, които също така са екстравагантни не може да се каже същото, при всичката страховита нетърпимост и ненавист, която лъха от последователите й, както и от много от текстовете й.

Та, виж, значи какви интересни партии имало, ама иди чуй и разбери за тях…


Leave a Reply