Хамали София пренасяха каси за министерството на правосъдието

Хамали София пренасяха каси за министерството на правосъдието

Хамали София пренасяха каси за министерството на правосъдието. Само четирима професионалисти хамали успяха да пренесат 24 каси, всяка от приблизително 400 кг. Работата започна сутринта и завърши вечерта. Какво означава това вероятно не би било много ясно освен за професионалните хамали. Това просто казано е истински подвиг. Момчетата са се справили блестящо. Каквото и да напиша повече ще е излишно. Иска ми се да обясня, че сме най-добрите, най-изгодните, с най-много опит и сме правилният избор. Уви, каквото и да говоря не мога да убедя незапознатите с бизнеса, няма как обикновените хора, търсещи хамалски услуги да попаднат ей така на на нас и да игнорират всички други. За търсещите хамалски услуги не е ясно от пръв поглед кои са добрите фирми, кои са професионалистите, кои са не толкова опитни и добри. Това е малко тъжно, Все едно да отидеш на пазара за зеленчуци и пред теб да има тридесет щанда.Реалната ситуация да е, че едно малцинство от тези щандове да превъзхождат в няколко класи останалите, но иди ги уцели. Как би могъл? Няма начин.Така е и с хамалските услуги у нас. Нашата фирма и още няколко фирми сме класи над останалите, няма да споменавам кои са другите фирми освен нашата. Ние смятаме за себе си, че сме най-добрите, че сме най-добрият избор за клиентите ни,.. Разбира се, вероятно една -две други фирми мислят същото за себе си, че са по-добри от нас. Реално ние няма как да знаем те какъв опит имат, колко работят в момента и колко са добри, какви цени предлагат и т.н. Можем да говорим за себе си, не искаме да очерняме конкуренцията ни, която уважаваме като колеги, като хора споделящи нашия занаят и нашето ежедневие.
За себе си смятаме, че сме най-добрите, че е истински късмет за клиентите ни, че са попаднали на нас. Фактите говорят, това, че сме пренасяли министерства, пренасяли сме и за народното събрание на република България.
Пожелаваме на клиентите ни да извадят късмета да попаднат на нас.
Удовлетворение е да си притежател на нещо, което е най-доброто или от най-добрите. Удовлетворение е. Като се замислим колко домове сме пренесли, че пренасяме хората всеки ден, то бройката е над хиляда. 1000 апартамента! Това са около 4 000 души или някъде един на всеки 300 човека в София е имал досег с нас. Цифрата наистина е значителна, невероятно убедителна. Какво повече можем да кажем, бихме ли могли?
Хамалските услуги в България не са като в Щатите например. Ние не можем да си позволим да взимаме огромни хонорари от клиентите си. В крайна сметка никой от фирмата не е забогатял особено, не сме се уяли с пари. Това е ситуацията, работим за обществото, за благото на обществото. Това пък ни носи задоволство, чувстваме се полезни, значими, А това може би е по-важно от парите, лукса и комфорта.
Самата ни фирма не е изградена да блести, не парадираме, камионите ни не лъщят, не сме купили разхищаващо някакви возила от последен клас, а разумно сме инвестирали, не сме допуснали и компромис, работим с добра техника.  
Разбира се, миналото си е минало и ние сме устремени към бъдещето. Занапред очакваме още много доволни семейства, много фирми, много институции и държавни учреждения, музеи и галерии да бъдат наши нови клиенти и да бъдат отново наши клиенти. Сигурни сме, че ще оправдаем доверието им, сигурни сме, че можем, че ще се справим.  

Leave a Reply