Камиони на хамали и рекламирането на хамалски услуги

Камиони на хамали и рекламирането на хамалски услуги

Напоследък зачестиха рекламните трикове с камиони на хамали, предлагащи хамалски услуги, преместване, носене и т.н.

Столицата кръстосват най-различни камиони на хамали, които са с големи рекламни надписи и телефони на фирмата. Това е нормално и разбира се препоръчително. Прави впечатление обаче например някои неизпипани неща, които някои колеги хамали са сътворили на въпросните надписи. Някои например са написали с огромни букви, че предлагат хамалски услуги, че преместват и т.н. В същото време обаче телефоните за връзка с тези фирми са с толкова малък шрифт, че ако някои реши да си ги запише, ще се наложи да отиде до съм камиона да се загледа и т.н. Те нямат също така сайт, тези колеги хамали или поне не го пише на камионите, тъй че не може да си каже човек хамалин, че това е причината за малкия шрифт на телефонните номера.

Като заговорихме за сайт, има и други фирми, които пък са написали сайта си с ултра малък шрифт, сякаш се срамуват от него, но все пак показват, че имат такъв сайт. Елементарно наблюдение на сайтът им за хамалски услуги, който си е нормален сайт, не е като да се срамуват от него колегите хамали, показва, че големината на шрифта си оказва значението, защото те имат средно дневно само 6 посещения. Ще си каже човек, еми то имат тея хамали 6 посещения, ама то щото колко да имат, колко хора си записват или запомнят сайта им, щото са решили да ползват хамалски услуги. Ами, много повече са решили, освен това въпросните колеги хамали нон стоп са паркирали един от камионите си на изключително оживен булевард, пред очите на пътниците в трамвая и т.н. Те са иммено явно най-добрите в рекламирането на бизнеса си чрез камионите. От сумати време техния камион с големи надписи седи там, пред погледа на всички, на перфектно стратегическо място наистина. Не е ясно дали плащат да стои камиона им там, няма сега да злорадстваме. Но стратегията им е перфектна, с изключение разбира се на въпросния недостатък със сайта, който споменах.

Други колеги хамали имат много по-добре измислена рекламна стратегия с камионите си, но те са си от нашите, от най-добрите хамали. Хамалските услуги се рекламират от край време с лепенки навсякъде, с флаерчета по звънците и т.н. И това е един друг масов тип рекламиране на колегите хамали. Но този с камионите според мен е много по-добър, по-въздействащ, но и нож с две остриета. Например ако камиона е много мръсен и неугледен, фирмата иначе може да е най-добрата, но подобен камион би отблъснал много хора. Все пак този камион, мръсен отвън, вероятно е мръсен и отвътре и какво ще си кажат хората, да си поверят обзавеждането на хамали с някакъв камион, който не е почистван от сумати време ли? Не върви, разбира се.

Други недостатъци са прекалено старите камиони, които също биха имали обратен ефект. Просто инстинктивно хората бягат от старото, от неугледното и се лепят по лъскавото и новото. За това, за да е успешна рекламата с камионите на хамалските услуги, то трябва камионите да са хубаво почистени, да не са много стари, да е лъскаво и приятно всичко, да има големи и ясно изписани сайт и телефон, по възможност лесни за запомняне, а не само за записване. Всичко това не е толкова сложно и не изисква толкова средства.


Leave a Reply