Колегите хамали имаха имаха една усилена работна седмица.

Колегите хамали имаха имаха една усилена работна седмица.

Колегите хамали имаха имаха една усилена работна седмица.
Както не веднъж се е случвало и напоследък клиентите на хамалите ни бяха най-разнообразни, на моменти цветисти, на моменти хамалите се сблъскваха с особняци, историите за които развеселяваха офиса дни наред. Хамалите разказваха и за известни личности, на които са премествали нови мебели и подобни. Не е уместно да разказваме тук за историите със разни апетитни мацки, имащи гостоприемно поведение към хамалите ни. То не е лъжа, че нашите хамали не рядко са хубавци, а и както казват, интелигентно изглеждащите мъже били сексапилни за жените. Явно е вярно.
За проблемни ситуации с хамалите са ми казали много да не пиша в този блог, то не се и случват кой знае колко, за това и веднъж бях писал, та не беше добре прието от ръководството на фирмата. За щастие последните месеци не е имало такива с хамалите ни.
Искаше ми се да напиша нещо по-такова за някоя популярна личност, ама този път ще пропусна, пък и това ми е позабранено от ръководството, да изнасям в интернет някакви пиперливи клюки за родните звезди, а как ми се иска сега да разкажа едно-две неща, дето разказваха хамалите, но най се… забранено ми е.
Хамалите пренасяли впрочем пияно струващо чувал пари, една седмица се канели собствениците дали да се доверят на хамалите, три пъти се виждали, чакали да им се обяснят мерките за безопасност, щото въпросното пиано струвало майка си и баща си. Естествено, когато има някаква такава задача, нашите хамали са перфектни. Проблеми са ставали само, когато клиента е казал предварително какво ще се мести, а впоследствие се окаже, че носенето е два-три пъти повече, отколкото той е казал. Ма то за това хамалите правим и безплатни огледи, за да предложим точна цена за нашите хамалски услуги.
А хамалските услуги в днешно време не са в криза, чух от хамалите че и бардаците били засегнати от световната криза, разни известни такива в Холандия и т.н. фалирали, но това не важи за хамалските услуги. Примерно покрай рязкото спадане на наемните цени на недвижимото имущество, забелязваме усилено повишаване на преместванията. Е, друг е въпроса, че фирмата няма да забогатее от частни клиенти, ясно е, че ние хамалите печелим от бизнеса, от бизнес преместванията, от банки, големи офиси и т.н.
Не, че и корпорациите не са стиснати, няма да споменаваме имена на всеизвестни фирми. Но всъщност, защо не… Ще спомена само един от мобилните ни оператори, няма да спомена кой точно. Е, такова търсене на цена, която направо да подбие цената на хамалските услуги у нас не бяхме виждали. То ясно, че един добър мениджър, на която и да е фирма, няма да нехае за това какви са разходите на фирмата му, но всичко си има граници, каквито родните мениджъри от въпросния мобилен оператор не знаеха. Но какво да се прави, ние в бизнеса с хамалски услуги работим, правим компромиси, за да има работа, защото не е добре човек да стои без работа, незает, бездеен, човек си мисли само глупости тогава, а понякога и върши глупости.
Хамалските услуги са динамичен бизнес, интересен бизнес, а и нашите хамали са голяма работа, но как може да разберете вие това, клиентите ни, можете да го разберете само като повикате хамали от нас, защото ние сме топ хамалска фирма, няма майтап.


Leave a Reply