хамали и странен член на нашия екип за хамалски услуги и пшреместване

хамали и странен член на нашия екип за хамалски услуги и пшреместване

хамали и странен член на нашия екип за хамалски услуги и пшреместване

hamali

Хамали София е фирма в областта нахамалски услуги, имаща отбор от доста интелигентни и интересни хора.

Всички ние хамалите, които ежедневно мъкнем Вашите дивани, Вашето офис оборудване, сме различни един от друг.  Всеки от нас хамалите има свой живот и специфични интереси.

Преди време обаче във фирмата няколко месеца работеше един много особен тип хамалин. Казвахме му Църски. Църски беше особен вид гений в областта на литературата. Винаги носеше книга този, някак странно изглеждаше покрай другите хамали.

Хамалски услуги

А самите книги, които четеше бяха твърде неразбираеми за другите. Редовно носеше книга ту на немски, у на френски, ту на английски. От там и мнението на всички, че този човек е гении. Все пак лично аз не познавам някой, който да чете книги на три западни езика. Вие познавате ли. А да не говорим, че като цяло знаете мнението за фирмите за хамалски услуги. Има много хора,  които очакват цигани или нещо още по-необичайно. Всъщност днес по улиците на София крачат много хора, облечени в бели дрехи и каращи мерцедеси или друг тип по-престижни возила… и работят като хамали. Това е положението, бизнеса хамалкси услуги не е онова, което беше, а също така и никога няма да бъде онова, което беше.

Църски обичаше да взима думата, когато видеше, че другите вече се чудят какво да кажат и се водят някакви разговори просто, защото в обществото ни все още е прието, че мълчанието е нещо, което следва да е проблем и е неприятно…. въпреки че мълчанието между близки приятели е най-приятната форма на общуване. Когато вземеше думата Църски не спираше да говори поне 20 минути, освен за да поясни накратко някоя от вметките и забележките на околните. Правеше паузи за някой анектод, до толкова, че да поддържа интереса на другите хамали и да не ги изгуби като слушатели. Най-странното е, че един ден си призна, че всички тези вицове ги измисля сам. Бяха сравнително добри, не всички, но повечето. То всъщност, когато ние хамали разказваме виц, забелязва се, че не се смеем на най-смешните, а на тези, които са разказани от някой искрено смеещ се до преди малко. Това е интересно явление, както би казал Църски… всъщност именно той го спомена и аз съм го запомнил. Църски накрая се оказа не чак толкова гениален, а май просто по-странен. Понеже чуждоезичната литература бил носил, за да попрочита някоя и друга страница единствено с цел да запомня как се пишат думите, а иначе не разбирал много от немския и френския. Един вид този странен субект измежду нашите хамали просто учел чужди езици, било му голяма мания, особено голяма установихме…. защото ни напусна и отиде да преподава английски на малки деца в частна езикова школа. Това всъщност, неговата мания по английския, мен лично доста ме дразнеше, особено в случаите, в които говореше ту нещо на английски, ту на български с целта да бил образовал двама от нашите хамали, които единствено не знаят английски на достатъчно добро ниво. Иначе английския ни се налага да го ползваме често в работата ни, щото голям процент от нашите колеги са чужденци. Е, нека не плашим кандидат – хамалите, взимаме хамали не знаещи и дума английския, важното е да ви се работи. Та така за Църски, много поздрави му пращам и нямам против да преведе тази статия на английския, ако му се занимава…

Поздрави и пожелания за успешно преместване

Вашето

преместване

с нас ще е безпроблемно, това е факт.