Хамали при пренасяне на цяла една маза до кръчмата

Хамали при пренасяне на цяла една маза до кръчмата

Малко преносно се изразих цяла една маза – става въпрос главно за зимнината подготвена старателно цяло лято.

„Read More“

Повторно зареждане с дърва

Имаме нещастието да живеем в края на града – Русе. Всяка година имаме изненада от нашите събратя циганите, голяма напаст… Купихме си дърва по-рано тази година, за да се отопляваме. Имаме малко дете в къщата.

„Read More“

Тръби за отходна вода

Вече 10 години се прескачаме с едни огромни тръби пред къщата ни на село. По време на дивия капитализъм едно от обещанията на кмета беше – ще направим канализация в село, огромни тръби, които вече сраснаха в двора ни.

„Read More“

Да натоварим една кола в ремарке

Преди 2 дена се случи голямо нещастие. Дъщеря ми катастрофира с новото старо рено меган. Колата е напълно потрошена, за щастие дъщеря ми е само с няколко малки контузии- добре, че има въздушни възгланици. Колата се намира в канафката на пътя Русе-София. Автомобилът не е взривоопасен, горивото е източено, колата има все още формата на автомобил, но колелетата и са блокирали напълно, какот задните, така и предните. Искам да се извози до Русе, до моят гараж, където ще се опитам да я поправя. Имам собствен автосервиз, имам и автомобил с ремарке. Имам нужда от двама хамали, които да ми помогнат да я дотътрим върху ремаркето, ще взема и плъзгащи колички. големият проблем ще е изваждането и от канафката. Възможно е да наема и повече хамали, тъй като 1 тон не е шега работа. Колата ще се тътри, бута и дърпа – няма да има вдигане в никакъв случай!


Товарене на скрап

Притежавам няколк омалки пункта за издаване на старо желязо в София. Пунктовете са главно за метали – има един за хартия и пластмаса.

Имам нужда от хамали за пунктовете за метали. Има скрап от бойлери – промишлени, домашни, големи радиатори, шасита на коли, лежанки и какво ли не. Опитвах се да наема двама , трима циганина и да хвърлим всичко на камиона, но качеството на услугата им е неприемливо, миналия път ми откраднаха пари, последния път ми счупиха стъклото на камиона – никаква отговорност.

Искам свестни момчета хамали, занимаваши се професионално с това. Няма изисквания за формата и качеството на товарене. Трябва металът да се натовари за час два, за да заминава камиона. Може да се хвърля вътре, да се носи и подрежда – за мен няма значение. Ще им раздам специални ръкавици и облекло за целта. Налага се да се товари камион всеки 2 седмици, обикновено Вторник. Имам нужда от хамалите за около 2 часа, сутрин.


Метални плоскости

Предвиждам ремонт на един покрив във вилната зона на град Бургас. Така стана, е част от покрива на виличката изгоря. Имам три, 4 ламаринени плоскости и керемиди, които да транспортираме до там. Тези материали са закупени и са в двора на къщата ми. Пътьом ще минем през магазина за строителни материали и ще натоварим малко изолация– черни платна, които да загорим с горелката. Момчетата от вътрешни ремонти ще се справят с останалото. В общи линии имаме окло 45 км обход с камиончето – товаренето не е малко, особено със старите керемиди. Поне двама хамалина и искаме да започнем рано сутрин, за да не губим цял ден.
Благодаря.